fbpx

Heb je last van steelwratjes, ouderdomswratjes of bindweefselwoekeringen? Dit zijn vormen van goedaardige huidgroei. Hoewel ze onschuldig zijn, kun je je er flink aan storen. Bovendien kan schurende kleding tot klachten leiden. Bij JV Clinic helpen we jou op een effectieve manier af van deze zogenaamde huidlaesies.

Steelwratjes

Steelwratjes, die ook wel fibromen genoemd worden, zijn goedaardige uitstulpingen van je huid. Ze komen voornamelijk voor in de oksels, rond de ogen, in de hals en in de schaamstreek. Vaak zitten ze op of hangen ze aan een ‘steeltje’, vandaar de naam ‘steelwratjes’. Het is niet helemaal duidelijk hoe ze ontstaan, al lijkt er wel een relatie te bestaan met overgewicht en hormonen. 

Ouderdomswratjes

Ouderdomswratjes, ook bekend als seborroïsche keratosen of verruca seborrhoica, zijn goedaardige gezwellen op de huid die voornamelijk ontstaan wanneer je ouder wordt. Ze hebben meestal een ruw en knobbelig oppervlak en kunnen variëren in kleur. Ouderdomswratjes komen vaak voor op delen van het lichaam die veel worden blootgesteld aan zonlicht, zoals het gezicht, de rug, de borst en de schouders. Hoewel ze onschadelijk zijn, kunnen ze cosmetisch als storend worden ervaren.

Bindweefselwoekeringen

Bindweefselwoekeringen, of dermatofibromen, zijn goedaardige huidlaesies die ontstaan in het bindweefsel van je huid. ze verschijnen meestal als harde knobbeltjes in de huid met een roodbruine tot paarsige kleur. Bindweefselwoekeringen kunnen ontstaan als reactie op bepaalde prikkels, zoals trauma van de huid, hormonale invloeden of genetische factoren. In sommige gevallen is er sprake van lichte jeuk of gevoeligheid in het gebied rondom de huidlaesie.

De behandeling

Huidlaesies verdwijnen niet vanzelf. Gelukkig kunnen wij op effectieve en eenvoudige wijze de huidgroei verwijderen door middel van elektrocoagulatie, waarmee de plekjes worden weggesneden en/of dichtgebrand. Dit doet weinig tot geen pijn. Na de behandeling kan de huid nog enkele uren rood zijn, en binnen enkele dagen ervaar je weer een gladde huid. 

Geef je huid de aandacht die het verdient en ontdek hoe wij je daarin kunnen bijstaan. Boek je intake nu!

Hier krijg je zeer professionele mensen en behandelingen. Makkelijk te bereiken. Voldoende parkeergelegenheid.

- Matty van de Vis

1e behandeling gehad, hartelijk ontvangen, goede duidelijke uitleg vooraf. Prettige behandeling. En een prachtig resultaat. Top!

- Angelique Steehouwer

Een vriendelijke vrouw die altijd vraagt hoe het met je gaat en rekening houdt met alles. Ook de andere dames die daar werken zijn erg aardig. En het resultaat is altijd SUPER!!!

- Zjoske Postduif

Wil jij je
mooiste zelf worden?

Maak hier een afspraak om
samen met JV Clinic
de eerste stap te zetten!